Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор/насока АР159 1.9jtdm или 2.4Jtdm...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор/насока АР159 1.9jtdm или 2.4Jtdm...

Здравейте колеги, вече се накарах на моята белисима и съм насочил вниманието си към гореспоменатите красивици (гледах мн коли от този клас..и немогаа да сравня нищо с АР159, за мен е най-доброто)...

Колата задължително ще е дизел или 150кс или 200кс (тези модификации)..ще се търси нещо определено като екстри, цвят (черен), като съм се насочил към TI пакет.

Моля за информация относно слабите места на тези двг-ли и коли като цяло, кой е по-добър/ по безпроблемен...вървежа ми е ясен... просто искам по-доброто като качество от двете...

Ще се радвам да се изкажат притежаващите такива както и тези които имат допир до тях в сервизи и прочие...
    Благодаря за вниманието предварително!!!
    180
    1.9 jtdm 150kc
    39.44%
    71
    2.4 jtdm 200kc
    60.56%
    109
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:09.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Аз лично, относно качеството на двата двигателя нямам какво да кажа. Не съм до толкова "навътре" в нещата. Мога да кажа само какво съм чувал, пък впоследствие технически грамотните колеги ще ме поправят .
    За 1.9 JTDм не съм чул лоша дума, много корав, носи на як тунинг, не много скъпа поддръжка и обслужване, и по-икономичен от двата.
    2.4 JTDm е по-скъп при обслужване и поддръжка, по-тежък, харчи повече, има мощност в изобилие, даже в излишък и звучи доста по-добре от 1.9 JTDm.
    Нямам претенции всичко да е така, както аз го виждам, но и двата двигателя са добри. Трябва да си избереш твоя.
    Аз направих компромис с 1.9 JTDm и вече съжалявам. Не защото колата не я бива - напротив, колата е много добра, но чувството е различно. Върви много добре даже и без чип, но... Преди карах 156 2.4 JTD и звукът и усещането са различни. Бученето на 5 цилиндров мотор ми липсва! При мен от чисто субективни фактори 2.4 е по-добрият вариант!
    И се замислям за бартер с доплащане, ако въобще изскочи такава възможност.
    п.п. Добре че жена ми не чете форума...
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Благодаря ти за мнението...за 1.9 jtdm съм чел само хвалби... Колата ще се закупи от Германия или Италия... следващата покупка ще е за няколко години в ръцете ми и ми се иска по безпроблемния дгв от двата...няма мн инфо за 159 в раздела.
      Откъм надеждност коя е по-добрата опция...или са едно към едно?!
      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:06.
      sigpic

Comment

2.4 откъм звук и вървене

литър на 100 км ще го прежалиш
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Хората са казали колкото повече толкова по добре, тей че търси читава 2,4-ка и това е
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз пък съм твърдо за 1.9
            -много по евтин за поддръжка
            -в града е 1 л. разликата,но на дълъг път е 2-3 л.
            -няма почти никакви проблеми
            -няма проблем с клапите на колектора

2.4
            -по-тежък е доста
            -по-скъп за поддръжка/и то доста/
            -за мен този мотор не е балансиран хубаво/за разлика от старите 5-ци на италианците/и сутрин се тресе като фуражомелка
            -хари повечко
            -има проблеми с клапите на колектора
            -съединителя и маховика са адски скъпи/за разлика от 1.9/

П.С.В крайна сметка ти си избираш колата,определено като се каиш за първи път на 1.9 ще ти се стори мъртва,но после се свиква,и нещата се оправят с един ремап,колата става уникална за каране,с адски добър респонс още от ниските обороти........
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Аз пък съм твърдо за 1.9
              -много по евтин за поддръжка
              -в града е 1 л. разликата,но на дълъг път е 2-3 л.
              -няма почти никакви проблеми
              -няма проблем с клапите на колектора

2.4
              -по-тежък е доста
              -по-скъп за поддръжка/и то доста/
              -за мен този мотор не е балансиран хубаво/за разлика от старите 5-ци на италианците/и сутрин се тресе като фуражомелка
              -хари повечко
              -има проблеми с клапите на колектора
              -съединителя и маховика са адски скъпи/за разлика от 1.9/

П.С.В крайна сметка ти си избираш колата,определено като се каиш за първи път на 1.9 ще ти се стори мъртва,но после се свиква,и нещата се оправят с един ремап,колата става уникална за каране,с адски добър респонс още от ниските обороти........
              мойта печка е с 2.4ЖТД и немога да се оплача от каквото и да е

Comment

Първоначално публикувано от Alfabas Dimov Покажи съобщение
                мойта печка е с 2.4ЖТД и немога да се оплача от каквото и да е
                Твойто 2.4 има общо само блока и буталата с новия мотор,другото е коренно различно
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не искам да спамя темата на колегата - ама ако е 2,4, има и опция 210 к.с., гледам се срещат из немското мобиле... щом ще повече, може и още малко повече.
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

1,9 за това тежко купе е един "биващ" мотор, ако искаш да върви както изглежда - мотора е 2,4
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      1,9 за това тежко купе е един "биващ" мотор, ако искаш да върви както изглежда - мотора е 2,4
                      това е добре казано
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Когато търся колица...да се оглеждам ли за определена год...или нямат значение...от 2005 вс са еднакви като двг?!
                        Радвам се на мненията Ви, колеги!
                        sigpic

Comment

05 06 имат някои вродени дефекти, които при 07 08 и т.н. ги няма, рейки и тем подобни глезотийки
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Когато търся колица...да се оглеждам ли за определена год...или нямат значение...от 2005 вс са еднакви като двг?!
                            Радвам се на мненията Ви, колеги!
                            Гледай да е 08г поне все пак годините напреднаха,иначе ако е от първите има вероятност километрите да са доста особено ако е внос,тея дизели са закупени за дълги преходи според мен.За мотора ако търсиш повече вървеж то е ясно,а за поддръжката все тая дали е 1.9 или 2.4 според мен,след като вече си сложил главата във торбата.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Ако искаш да върви както изглежда трябва да му имплантираш един 5 литров V8 или поне турбиниран шестак над 3 литра. С тези мотори няма как да стане, за съжаление.
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                              X